České zákusky, které si zamilujete

Česká kuchyně, to nejsou jenom knedlíky, maso a omáčky. V české kuchyni máte možnost ochutnat i spoustu skvělých a delikátních dezertů. Některé vznikly čistě české republice, některé jsme si převzali od jiných států ale setkáváme se tu s nimi tak často, že je bereme jistým způsobem za své. Svou vlastní kategorií jsou zákusky. I ta nejmenší cukrárna má obvykle široký výběr zákusků, na kterých si můžete pochutnat jen tak nebo k odpolední kávě.

větrníček

Jaké zákusky jsou u nás ty neznámější?

Větrník

Kdo by neznal tradiční větrník, který je dokonalým spojení karamelu, vanilky a šlehačky. Odpalované těsto se naplní vanilkovým krémem, karamelovou šlehačkou a k tomu karamelová glazovaná poleva, která se na povrchu leskne a přímo vybízí k zakousnutí. Tradiční větrník je vynikající dezert a pokud jste ho nikdy neměli, měli byste to rozhodně napravit.

Věneček

Věneček je v několika ohledech podobný větrníku, hlavně v těstovém základu, ale jinak se jedná o naprosto odlišný dezert, který není ale o nic méně výborný. Na měkké odpalované těsto, které je křupavé zvenku ale sametově jemné uvnitř, se navrství krém složený z šlehačky a vanilkového pudinku. Vršek věnečků je buď zlehka pocukrovaný nebo někdo dává přednost citrónové polevě.

čokoláda

Rakvička

Rakvička je český dezert, který je jednoduchý naprosto vynikající. Těsto je tvořeno především žloutky, cukrem a někdo má v oblibě přidávat i vanilku či citrónovou šťávu. Rakvičkové těsto se dá do formičky dutého hranolu a po upečení se obvykle servíruje pokrytá čerstvě ušlehanou šlehačkou. Zamilujete si ji na jedno kousnutí.

Dobré zákusky seženete na mnoha místech, a to především v cukrárnách. Chcete-li ochutnat dokonalé sladké potěšení, navštivte cukrárnu Hradec Králové Pink Roses. Máte možnost tu ochutnat vynikající domácí zákusky, dorty a doplnit to skvělou kávičkou.